Inreda ditt kontor för att lyckas i affärer

Det händer att man bjuder in kollegor i samma bransch till sitt kontor.

Även om du bor på landet så kan du ha ditt kontor antingen i centrum eller på landet.

Här kommer du verkligen göra bra affärer och dina gäster trivs.

Vi vet att många jobbar även hemifrån, men det finns fortfarande massor av människor som faktiskt jobba på kontor. Har du också ett kontor där du brukar bjuda in folk för olika möten? Då är det också viktigt att tänka på din inredning så att folk som besöker sig får ett gott intryck när de dyker upp hos dig.

Efter varje möte och även innan kan det vara bra att vila ut dvs du behöver vara utvilad. Detta för att prestera så bra som möjligt. Är man väldigt trött och sömnig så kommer man inte kunna lyssna aktivt.

Här nedan ser ni taket på ett kontor i Uppsala och där brukar vi ha våra möten ibland. Ni ser Anita på bilden längre bort med sin hund Chelsea.

Hur behandlar man sina gäster som kommer på besök?

  • Viktigt att du alltid har något att bjuda på som tex kaffe, te och kakor
  • Du kan alltid fråga dem innan om de har några allergier finns det tex någon med glutenintolerans. Då är det ännu viktigare samt också en mycket fin gest från din sida om du då kan ordna glutenfria kakor.
  • Lyssna på dina gäster och inte prata sönder dem för det finns en anledning till att du också har bjudit in dem.
  • När gäster kommer ska du ta emot dem vid dörren och skaka hand. När de ska i väg igen ska du följa med ut genom dörren också. De behöver verkligen känna att du har tagit god hand om dem.
  • Visa gärna gästerna runt i kontoret och gärna berätta lite om husets historia innan du går in på att berätta om företagets historia.
  • Fråga gärna gästen vilket företag de kommer i från och ställ så många frågor du kan om deras företag.
  • Har du något från ditt eget företag tex om ni säljer kaffe så bjud gärna på ert varumärke och ge gärna en goodiebag till dina gäster så kommer du absolut lättare i håg ditt företag dessutom för evig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *