Okategoriserade

Att Komma Till USA

Då jag i tidigare bloggar har kanske varit lite hård mot det här landet, så ville jag koncentrera mig lite mer på det personliga.  Jag är inte direkt en beundrare av politiken i det här landet, så det skipper vi här.  Många intryck har man fått ifrån film och TV om hur landet ser ut.  Och det är inte lögn.  Mycket av det får man se i verkligheten, och hur stort och utspritt det är.  Otroliga bygnader och hus, skyskrapor, nöjesparker och otrolig vacker natur, för det mesta.

Den första reaktionen många har så fort dom har lämnat flygplatsen är bilarna.  Stora bilar och slera olika märken.  Om du hamnar i Texas så får du se otroligt många semi-lastbilar.  Det är inte ovanligt att du får se upp till tre ut av dom i en persons uppfart.  I Chicago innan du ens lämnar flygplatsen så kan du se en hel del limousiner.  Det får en att tänka på den gamla mafia/gangster tiden.

Om du annars hamnar i Los Angeles eller rättare sagt Hollywood, så kan du vara säker på en översvämning av billboards och reklam plakat med film coh TV reklam.  Flera digitala som video skärmar.  Och på tal om trafiken, räkna med att om ni hyr en bil att den är välfylld med bensin.  Motorvägen som skiftar från tre filer till sex filer kan det bli stopp för all traffik vilken ibland kan ta flera timmar.

I många fall hittar man att det mesta är stort.  Både människor, affärer och städer.  Till och med dom små städerna kan se otroligt stora ut när man är på väg till dom via bil.  Alla ljusen ger illusionen att den lilla staden är mycket stärre än vad den är.  När man väl har anlänt märker man hur mycket mindre staden är än vad man trodde.  Det på grund av att all är så utspritt och inte byggt ovanpå varandra.  En till typisk personlighet när det gäller småstäderna är att dom inte har mycket att erbjuda när det gäller underhållning.  Dom flesta har en blowlinghall, matbutik och kanske några små butiker och hotel som är ett par decenier gamla, och en bar så klart.  Det är i såna här städer som innevånarna inte har mycket mer att göra på fritiden än att bli fulla eller stoned som det heter. Marijuana har blivit nästan lika vardaglig som att ta en drink.