Okategoriserade

USA – De Oförenta Staterna

Efter att ha bott i USA i så många år förstår man mer och mer tankesättet som denna stormakt har. Också om makten har respekt för sina egna invånare. Då bilden av landet av det fria finns i de flestas baktankar, så är det inte så solklart att det är verkligheten vi lever i. Under dom sista tio åren så har det politiska intresset vuxit på en nivå som aldrig existerat förr. Det hände särskillt under Trump perioden. Människor här kände så starkt för sina politiska åsikter att dom separerade sig ifrån sin familj för att dom inte hade samma åsikt. Skilsmässor steg stort. Och allt för att dom inte hade samma politiska åsikt. Uttrycket Divide and Conquer blev verklighet. Det är märkligt med hur stor folkets intresse för politiken är med tanke på hur litet politikens intresse är för folket.

Dessa förenta staterna har aldrig varit så delat och oförenade som nu. Under valtider ger republikanarna den ide att de kommer att rädda USA från allt och alla som har det svårt och fattigt, det är bara att gå med och rösta på partiet så kommer din ekonomi och liv att förbättras. Demokraterna under valtid ger oss iden att alla som har det svårt kommer att gemensamt jobba ihop på samma nivå så du inte alls känner att du har det så svart och är aldrig ensam. Allt kommer att fördelas och förbättras så du slipper oro. Båda av dess partier ljuger så klart. Jag är inte tillräkligt rik för att vara republikan. Och när dom två partierna skall jobba ihop för en gemensam lag eller förbättring, så sätter dom sig hellre på sned och hinder bara för att det är oppositionen, inte för att det är någonting för folket. I och för sig, om det är en extra inkomst som gynnar dessa politiker så är det en chans att dom går med på det. Men annars så anser republikanarna att dom är i krig med demokraterna och vägrar gå med på deras komunistiska handligar. Den vanliga amerikanska medborgare får bara sitta i sin egen verklighet då politikerna agerar som småbarn.

Nej, politikerna har större oro om det som händer i utlandet mer än i sitt eget. Oron om att Kina har en större flotta än vad amerikanare har. Eller om ett annat land har mer eller större vapen än dom har. Värre är om det finns ett vapen som har tillverkats med än annorlunda eller större förstörelse. Rädslan om terorister på en vardaglig basis. Man kan i och för sig förstå det efter 9/11 attackerna i New York. Men vad dom vänder ett blint öga till i det här landet är att dom största teroristerna finns redan i USA, sina egna medbargare. Med den mängd av brott och mord på en vardaglig basis. Det är inte en normal dag om du inte hör något om sjutningar och stölder på nyheterna.

Ett annat problem här i USA är rättvisan som är i stor fråga och risk. Under BLM protesterna hände en hel del stöld och förstörelse. Polisen för det mesta gjorde ingenting. I och för sig, polisen har svårt att räcka till. Regeringen gjorde inte någongting för att sätta stopp. Istället bad dom alla att sluta och gav dom en liten smäll på handen. Enligt vissa rapporter så finns det en polis per tvåtusen invånare. Det innebär att skulle det bli en större kris och amok löper, kommer polisen inte kunna skydda folket. Jag gissar att dom kommer först och främst se efter sina egna.