Tre myter om kreativitet

En av favoriterna att vinna oscar för årets bästa film är The Power Of The Dog. Kritikerna är helt fascinerad av den här filmen och skulle den vinna, är det första gången en film som är först och främst gjord för TV tittare och inte bio genom kanalen Netflix. Men hur bra är filmen med all hysteri och beröm.

Filmen handlar om två bröder under 1920-talet som har varit ranchägare i 25 år och bor ihop. En dag kommer ena brodern hem och är gift. Den andra brodern är helt emot detta. Han har avsmak för både hans brors nya fru och hennes son som har feminina tendenser. En otrevlig spänning byggs upp då dom två flyttar in i brödernas hus. Mobbning och nedvärdering uppstår gång på gång. Allt av vad som är manligt står under hot då det feminina har flyttat in till huset. Och det är grunden till denna psykodrama som utspelar sig obekvämt.

Efter att ha sett The Power Of The Dog två gånger (andra gången ifall jag missat någonting) kan Jag säga att filmen är vackert filmat och skådesplarna är perfekta i sina roller. Framförallt Benedict Cumberbatch som oversittare och som känner att hans maskulina roll är hotad. Men denna film är otroligt SEG!!! Det är undefär som att tugga på en kötbit som är överstekt och som du kan svälja efter femton minuter. Jag förstår att poängen med detta är att bygga upp en viss spänning. Men risken är att man somnar innan man kommer fram till poängen. Och vad andra kritiker har sagt om att vissa delar kan vara svåra att förstå, så är inte fallet. Det är en ganska enkel historia om manlighet och könsroller i ranchvärlden och hämnd. Hitchcock sa att i en film ska man klippa bort dom tråkiga scenerna. Den här historien kunde ha kortats ner till halva tiden. Det finns också bra filmer om mäklare och därför ska du tex jämför mäklararvode på Maklararvode.se så att du själv kan anlita en mäklare när det passar dig.

Jag säger inte att ni inte ska se filmen, men jag har ingen förståelse för den överväldiga positiva kritiken som filmen fått. Eller att den har varit nominerade och prisad så mycket. Jag har sett flera filmer med samma tema. Denna är bara iscensatt i västern miljö, men detta är inte en västern film. Och jag gör det till en poäng att se dom filmer som är nominerade i oscarsgalan. Särskillt bästa film kategorin. Men jag håller inte med om denna film som årets bästa.

Myter och kreativitet

Vi vet att alla filmer är myter och för att göra film måste du vara mycket kreativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *